Current track

Title

Artist

Current show

Non Stop Hits

08:00 10:00

Current show

Non Stop Hits

08:00 10:00


Οδηγίες για να φτιάξετε ένα πανέμορφο ρολόι από μάρμαρο

Written by on 22 September 2020

Ένα εύκολο diy για το σπίτι για να έχετε μια εντυπωσιακή διακόσμηση: Φτιάξτε ένα ρολόι από μάρμαρο.

Σας έχουμε ένα εύκολο diy για το σπίτι με το οποίο όχι μόνο θα δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή διακόσμηση αλλά θα “στολίσει” τέλεια το κομοδίνο σας. Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα ρολόι από μάρμαρο.
Το μάρμαρο είναι ένα κομψό και φυσικό πέτρωμα που εκτιμάται ευρέως τόσο για την αξία του όσο και για την αίγλη του. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που το επιλέγουν συνειδητά ως κύριο υλικό για τη διακόσμησή του σπιτιού τους. Αυτό συμβαίνει, όχι μόνο λόγω της αντοχής του υλικού στο χρόνο (είναι αδιαμφησβήτητη), αλλά και για το θαυμάσιο οπτικό αποτέλεσμα που προσφέρεται σε όποια επιφάνεια κι αν επενδυθεί.
Αυτό το διακοσμητικό ρολόι από μάρμαρο μπορεί να δώσει έξτρα μπόνους στη διακόσμηση του σπιτιού σας και να προσφέρει μια διακριτική φινέτσα όπου κι αν σταθεί στο χώρο σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1. Μάρμαρο

μάρμαρο

Προμηθευτείτε το μάρμαρο από μάντρες οικοδομικών υλικών.

Ένα κομμάτι μαρμάρινης πλάκας ο σχηματισμός της οποίας θα πρέπει να έχει εξάγωνη κοπή. Το μέγεθος της θα εξαρτηθεί από τις επιθυμίες σας για το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, μια καλή πρόταση είναι οι χιαστές γωνίες της πλάκας να απέχουν μεταξύ τους 12cm και το πάχος αυτής να είναι τουλάχιστον 1,5cm. Θα προμηθευτείτε το μάρμαρο από μάντρες οικοδομικών υλικών. Εκεί μπορείτε να ζητήσετε και να σας κόψουν το κομμάτι στις διαστάσεις και το σχηματισμό που θέλετε.
Εκπληκτικοί μαρμάρινοι πάγκοι κουζίνας.

2. Μηχανισμός ρολογιού

μηχανισμός ρολογιού

Επιλέξτε έναν μηχανισμό με μεταλλικούς χρυσούς δείκτες.

Στο εμπόριο σε καταστήματα με εξοπλισμός ρολογιών μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σχεδίων για να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι ο άξονας των δεικτών να είναι ανάλογων διαστάσεων του πάχους της μαρμάρινης πλάκας για να εξασφαλίσετε με τον τρόπο αυτό την ορθή λειτουργία του.

3. Βοηθητικός εξοπλισμός

Για το κατασκευαστικό κομμάτι θα χρειαστείτε: ένα μολύβι, έναν απλό χάρακα, χαρτοταινία, μια κόλλα υψηλής αντοχής σε υγρή μορφή και ένα ηλεκτρικό τρυπάνι.

Διαδικασία

Βήμα 1οΤοποθετήστε την εξάγωνη μαρμάρινη πλάκα σε μια σταθερή επιφάνεια και καλύψτε την με την χαρτοταινία για να απομονώσετε το σημείο εργασίας. Στη συνέχεια, ενώστε με τη βοήθεια του χάρακα και του μολυβιού τις αντικριστές γωνίες της πλάκας έτσι ώστε να εντοπίσετε το ακριβές κέντρο της.

Ενώστε τις αντικριστές γωνίες μεταξύ τους τραβώντας ευθείες γραμμές με το μολύβι και τη βοήθεια του χάρακα.

Βήμα 2οΣτο σημείο όπου οι ευθείες θα τέμνονται εκεί θα είναι και το κέντρο της πλάκας όπου θα πρέπει να τρυπήσετε με το τρυπάνι. Η τρύπα που θα δημιουργήσετε θα πρέπει να είναι ανάλογη του άξονα του μηχανισμού του ρολογιού που έχετε επιλέξει

Εντοπίζοντας το κέντρο της πλάκας κάντε μια τρύπα με τη βοήθεια του τρυπανιού.

Βήμα 3οΑφαιρέστε τις χαρτοταινίες και περάστε την υγρή κόλλα πάνω στο μάρμαρο ακριβώς στα σημεία όπου θα τοποθετηθεί ο μηχανισμός. Τοποθετήστε τον με προσοχή περνώντας τον άξονα των δεικτών μέσα από την τρύπα. Στη συνέχεια, συνδέστε τους δείκτες με τον άξονα και το μηχανισμό του ρολογιού σύμφωνα με της οδηγίες της ανατομίας του.

Ένα ακόμη βήμα και το κατασκευαστικό κομμάτι θα έχει ολοκληρωθεί.

Αφού τελειώσετε και το τρίτο βήμα η διαδικασία της κατασκευής του επιτραπέζιου ρολογιού έχει ολοκληρωθεί. Πλέον είναι έτοιμο να κοσμήσει το χώρο σας δίνοντάς του έναν αέρα ενός απόλυτα chic διακοσμητικού.

Δείτε πόσο υπέροχο και chic είναι αυτό το ρολόι.