Current track

Title

Artist

Current show

Non Stop Hits

10:00 12:00

Current show

Non Stop Hits

10:00 12:00


Γρήγορος γύρος κοτόπουλο

Written by on 7 April 2020

Συστατικά   

  • 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
  • 2 πρέζες μπούκοβο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, ξηρό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κοτόπουλο, φιλέτα από μπούτι (600γρ συνολικά)

Για το σερβίρισμα

  • τζατζίκι
  • πίτες για σουβλάκι
  • πατάτες τηγανητές
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
    •                                                                                                                                                

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Σε ένα γουδί ή σε ένα μίξερ προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το ξύσμα από το λεμόνι, την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο και το θυμάρι.
    • Χτυπάμε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
    • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και 1 κ.σ. χυμό λεμόνι.
    • Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να πήξει ελαφρώς η μαρινάδα μας. Μόλις πήξει, αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το κοτόπουλο.
    • Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε λεπτές λωρίδες και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
    • Προσθέτουμε τη μαρινάδα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού.
    • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί.
    • Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο σε δόσεις και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές για 3-4 λεπτά. Δεν το ανακατεύουμε συνέχεια, για να πάρει καλό χρώμα. Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.
    • Σβήνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
    • Βάζουμε τον γύρο κοτόπουλο σε ένα σκεύος και το κρατάμε ζεστό.
    • Καθαρίζουμε το τηγάνι με ένα χαρτί και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Μόλις κάψει, βάζουμε τη δεύτερη δόση.
    • Σοτάρουμε κι όταν πάρει ωραίο χρώμα κι έχει ψηθεί από μέσα, σβήνουμε ξανά με 1 κ.σ. χυμό λεμόνι. Βάζουμε τη δεύτερη δόση στο σκεύος και ανακατεύουμε.
    • Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε μαζί με πίτες για σουβλάκιτζατζίκι και τηγανητές πατάτες! Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι!
  •                                                                                                                                                                          Josef

()