Γρήγορος γύρος κοτόπουλο
Written by NotaRadio on 7 April 2020
Συστατικά
- 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 2 πρέζες μπούκοβο
- 1 κ.σ. θυμάρι, ξηρό
- αλάτι
- πιπέρι
- 60 ml ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3 κοτόπουλο, φιλέτα από μπούτι (600γρ συνολικά)
Για το σερβίρισμα
- τζατζίκι
- πίτες για σουβλάκι
- πατάτες τηγανητές
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
-
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα γουδί ή σε ένα μίξερ προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το ξύσμα από το λεμόνι, την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο και το θυμάρι.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και 1 κ.σ. χυμό λεμόνι.
- Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να πήξει ελαφρώς η μαρινάδα μας. Μόλις πήξει, αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το κοτόπουλο.
- Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε λεπτές λωρίδες και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τη μαρινάδα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο σε δόσεις και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές για 3-4 λεπτά. Δεν το ανακατεύουμε συνέχεια, για να πάρει καλό χρώμα. Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.
- Σβήνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τον γύρο κοτόπουλο σε ένα σκεύος και το κρατάμε ζεστό.
- Καθαρίζουμε το τηγάνι με ένα χαρτί και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Μόλις κάψει, βάζουμε τη δεύτερη δόση.
- Σοτάρουμε κι όταν πάρει ωραίο χρώμα κι έχει ψηθεί από μέσα, σβήνουμε ξανά με 1 κ.σ. χυμό λεμόνι. Βάζουμε τη δεύτερη δόση στο σκεύος και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε μαζί με πίτες για σουβλάκι, τζατζίκι και τηγανητές πατάτες! Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι!
- Josef
()
Tagged as Συνταγή της ημέρας