- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να βγουν τα αρώματά τους.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Τα τελευταία 5 λεπτά απλώνουμε 1 φέτα μοτσαρέλας πάνω από κάθε κοτόπουλο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
- Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός το βαλσάμικο ξίδι με τη μουστάρδα, την καστανή ζάχαρη και το ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κρατάμε 1 κ.σ. στο πλάι για το σερβίρισμα.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα μπουκετάκια του μπρόκολου και μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
- Απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρουμε με το μπρόκολο, τα φύλλα βασιλικού και τη σάλτσα που κρατήσαμε στο πλάι.
Κοτόπουλο καπρέζε με μπρόκολο
Written by NotaRadio on 1 December 2022
Τώρα με τις καθημερινές αθλητικές σας δραστηριότητες, χρειάζεστε για κυρίως γεύμα μία πρόταση που θα σας δώσει όλη την ενέργεια που καταναλώνεται. Τι καλύτερο, λοιπόν από μία αλμυρή Ιταλική δημιουργία με κοτόπουλο. Πάμε λοιπόν, να φτιάξουμε τη νόστιμη συνταγή που μας χάρισε ο Άκης Πετρετζίκης.
Μέθοδος Εκτέλεσης
()
Tagged as Συνταγή της ημέρας