Current track

Title

Artist

Current show

Non Stop Hits

16:00 18:00

Current show

Non Stop Hits

16:00 18:00


Νέα παράταση στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων……

Written by on 10 April 2020

Μέχρι τότε θα παραμείνουν κλειστά….???

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί μία νέα παράταση στην αναστολή των σχολείων σε όλη τη χώρα, η οποία θα φτάσει μέχρι τις <<10 Μαΐου>>.

 

Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Με τη σειρά της, η Νίκη Κεραμέως είπε χθες για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως ανέφερε στον αέρα της εκπομπής, «Έχουν ακουστεί διαφορετικές μεταξύ τους απόψεις. Η κυβέρνηση έχει το μεγάλο προνόμιο να περιβάλλεται από εξαιρετικούς επιστήμονες. Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι ο κύριος Τσιόδρας. Με τον κύριο Τσιόδρα συνομιλώ κάθε μέρα. Οι ειδικοί θα μας συμβουλέψουν αναφορικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Να επισημάνω πάντως πως ο κύριος Τσιόδρας είναι αισιόδοξος. Προφανώς ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας, αλλά σε γενικές γραμμές η πορεία της χώρας μας είναι αισιόδοξη. Έχω πει ότι για τη φετινή χρονιά υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους. Υπάρχει η μείωση της ύλης και το ενδεχόμενο σύντμησης των διδακτικών ωρών σε 35 λεπτά».

η πιθανή ημερομηνία για τις Πανελλήνιες

Προς την απόφαση για ακύρωση των προαγωγικών εξετάσεων προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας κ.Κεραμέως όπως έκανε γνωστό. Η υπουργός σε ερώτηση για το πότε διεξαχθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις εκτίμησε ότι η 15η Ιουλίου είναι ημερομηνία ορόσημο.

Σχετικά με τις Πανελλήνιες η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με την ύλη που έχουν διδαχθεί οι μαθητές έως την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία. Η κ.Κεραμεώς τόνισε ότι οι Πανελλήνιες θα διεξαχθούν έως την 15η Ιουλίου με τα μέχρι τώρα δεδομένα και ο μόνος λόγος να μην πραγματοποιηθούν έως τότε θα ηταν μια πιθανή εισήγηση του κ. κ Τσιόδρα να μην υπάρξει συγχρωτισμός στις τάξεις. Σε πιθανή τέτοια εισήγηση της επιτροπής η κ.Κεραμέως είπε ότι θα είναι δύσκολο να διεξαχθούν σε ύστερη ημερομηνία λόγω των πολλών προβλημάτων που θα προκαλέσει μια τέτοια απόφαση.

 

   Josef