Current track

Title

Artist

Current show

Non Stop Hits

08:00 10:00

Current show

Non Stop Hits

08:00 10:00


Ακυρώθηκε η Eurovision 2020 λόγω του κορονοϊού

Written by on 22 March 2020

 

Ματαιώνεται οριστικά η Eurovision του 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η EBU ανακοίνωσε επίσημα την ακύρωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2020, που επρόκειτο να διοργανωθεί τον επόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Η αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ευρώπη από τη διάδοση του COVID-19 και τα έκτακτα μέτρα περιορισμού που έχουν ληφθεί από τις κυβερνήσεις των χωρών οι οποίες θα συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό, ανάγκασαν την EBU να πάρει τη δύσκολη απόφαση να ακυρώσει τη Eurovision 2020.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων εξερευνήσαμε πολλές εναλλακτικές επιλογές για να επιτρέψουμε στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision να συνεχιστεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

Η EBU, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας (NPO) και ο δήμος του Ρότερνταμ «θα συνεχίσουν συζητήσεις αναφορικά με την φιλοξενία του διαγωνισμού το 2021».

 

«Ζητούμε την υπομονή σας καθώς επεξεργαζόμαστε τις συνέπειες αυτής της άνευ προηγουμένου απόφασης», τονίζεται.

«Είμαστε λυπημένοι κατάκαρδα που ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision δεν μπορεί να διοργανωθεί το Μάιο, όμως αισθανόμαστε σίγουροι ότι ολόκληρη η οικογένεια της Eurovision στον κόσμο θα συνεχίσει να παρέχει αγάπη και υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι η σημερινή κατάσταση σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι πιθανό να παραμείνει αβέβαιη για τους επόμενους μήνες, διευκρινίζοντας ότι σε αυτό το στάδιο δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι είναι δυνατό να διοργανώσουν ένα γεγονός αυτού του μεγέθους.

Ανοιχτό μένει το ζήτημα αν την επόμενη χρονιά θα διαγωνιστούν στη Eurovision οι καλλιτέχνες που είχαν επιλεγεί να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση.

«Αυτό θα συζητηθεί με την Ομάδα Αναφοράς και τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς των συμμετεχουσών χωρών και η απόφαση θα ανακοινωθεί αργότερα», αναφέρουν οι διοργανωτές